COOKING

Resepi Gulai Ikan Tongkol

Gulai. Orang utara jangan salah faham yer. Gulai yang ini maksudnya masak lemak cili api bukan kari 😊. Ummi orang Kedah tapi berkahwin dengan orang Negeri Sembilan. Masa mula kawin, macam-macam salah faham pasal makanan nih, lain negeri lain panggilnya kan 😂. Harini ummi share resepi gulai ikan tongkol pula. Nak masak gulai ikan tongkol… Continue reading Resepi Gulai Ikan Tongkol

Advertisements
COOKING

Resepi Asam Pedas Ikan Tenggiri

Hai uols, sorry sangat sebab ummi kurang update blog sejak akhir-akhir ni. Sangat sibuk dengan jahitan, niaga dan perediaan untuk bazar ramadhan nanti. Ok ummi curi sedikit masa untuk share resepi kegemaran suami dan anak-anak ummi. Asam Pedas Ikan Tenggiri. Kenapa ikan tenggiri pula sedangkan DI SINI ummi pernah kongsi yang kami sekeluarga suka ikan… Continue reading Resepi Asam Pedas Ikan Tenggiri

HEALTH & BEAUTY · Uncategorized

Tok Melah Chewable Tablet, TRTM Kini.

Alhamdulillah, kini Tablet Resdung Tok Melah dah berwajah baru, packaging baru, harga baru dan nama pun baru Tok Melah Chewable Tablet (TMCT). Kenapa semuanya baru? Harga pun naik! Untuk pengetahuan semua, TMCT dah dapat kelulusan KKM dengan no MAL18036164TC selepas setahun lebih di pasaran maka segalanya turut berubah untuk kebaikkan semua. Dari segi bahan juga… Continue reading Tok Melah Chewable Tablet, TRTM Kini.

HEALTH & BEAUTY

Alergik sejak 2016 dapat dikawal dengan Tablet Resdung Tok Melah.

"Alergik ni sudah bersarang di kaki sejak 2016. Bukan tak usaha cari ubat dah macam2 tapi tak pandai sembuh. Dan yang lebih teruk merebak ke badan. Saya ambil Tablet Resdung Tok Melah awal pagi dan sebelum tidur. Hari ni (30.03.2018) genap 7 hari ambil TRTM. Di bahagian badan dah sembuh yang tinggal ni di kaki… Continue reading Alergik sejak 2016 dapat dikawal dengan Tablet Resdung Tok Melah.

HEALTH & BEAUTY

Tablet Resdung Tok Melah & Ummi

Nampak tak perbezaannya di situ? Kulit muka ummi ni memang jenis sensetif sesangat, dah macam-macam produk skin care yang ummi guna tapi hampa sebab jerawat masih naik, naik dan naik lagi. 😞 Alhamdulillah asbab amalkan TRTM dengan konsisten, jerawat-jerawat batu malu-malu la sikit nak naiknya. Kalau naik sekali pun, cepat je kecutnya. Sebelum ni makan… Continue reading Tablet Resdung Tok Melah & Ummi